• KOSOVA NË TURNEUN NDËRKOMBËTAR “BALKAN” BOTEVGRAD, (BULLGARI)
  • KOSOVA ME 2 BOKSIER NË TURNEUN NDËRKOMBËTAR “GRAND PRIX” ZAGREB (KROACI) 07 – 11 tetor 2020
  • TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI”
  • TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI”
  • PËRGADITJET E BOKSIEREVE (FEMRAVE) TË KOMBËTARES SË KOSOVËS NË DURRËS

TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI” PËR TË RINJË (YOUTH) 19-20.09.2020 PRISHTINË

Federata e boksit e Kosovës për shkak të pandemisë Covid19 është detyruar ta shtyej dy herë turneun ndërkombëtar “Lah Nimani” i cili ka qenë në kalendarin e garave për muajin maj, pastaj është shtyer për muajin korrik dhe tani FboxK ka caktuar daten 19-20 shtator 2020. Pasi qe në Europë dhe rajon kane filluar të mbahen garat në boks, federata Europiane EUBC ka përpiluar kalendarin e ri të garave ,dhe…

Read More >>

KOMBËTARJA E KOSOVËS NË BOKS VAZHDON PËRGADITJET NË DURRËS

Të hënën nga data 31 gushtë – 10 shtator boksierët e Kombëtares së Kosovës në boks (Senior dhe të rinjë – Youth 17-18 vjeqar) do të përgaditen në Durrës (Shqipëri)Federata e boksit e Kosovës vazhdon sipas planprogramit të paraparë për përgaditje e kombëtares së Kosovës në boksë.Pas përgaditjeve bazike (malore) me boksierët cilsor të kombëtares së Kosovës seniorë dhjetë rinjë (Youth) 17-18 vjeqar vazhdon përgaditjet (taktike, teknike, sparingje, kondicion, qendrushmeri etj)në…

Read More >>

EDHE 4 FTESA NË FBOXK PËR GARA NDËRKOMBËTARE

Sot në zyret e FboxK kanë arritur edhe 4 ftesa për pjesëmarrje në turnet ndërkombëtare.Një Ftesë nga Federata e Sërbisë për turneun ndërkombëtar “DOREZA E ARTE” 05-12 tetor 2020 Suboticë,Një ftesë nga Kroacia turneu ndërkombëtar “GRAND PRIX” Zagreb 07 -11. Tetor 2020.Dy ftesa nga Federata e Bellorusisë Turneu ndërkombëtar “MEMORY OF MASTERS OF SPORT” 12 – 16 tetor 2020 Minsk për të rinjë 17-18 vjeqar, dhe turneu ndërkombëtar “MEMORIAL V.LIVENtSEV”…

Read More >>

Kalendari i Garave i FBoxK-së, Gusht – Dhjetor 2020

Shumë ftesa për gara ndërkombëtare në FboxK Edhe pse i gjithë globi përballet me pandeminë COVID-19, shumë Federata Evropiane të boksit kanë filluar përgaditjet për fillimin e garave ndërkombëtare nga muaji shtator.Në adresën e FboxK kanë arritur shumë ftesa për pjesëmarje në gara ndërkombëtare (Turne dhe Kampionate Evropiane, Botërore).FboxK ka adaptuar kalendarin e garave sipas ndryshimeve dhe sipas udhëzimeve të Federatës Europiane EUBC. Lusim klubet e boksit të Kosovës nëse…

Read More >>

Nga sot boksierët e moshës 17-18 vjeçare të Kombëtares së Kosovës filluan përgatitjet në Brezovicë.

Boksierët e Kombëtares së Kosovës po përgatiten në Brezovicë, për sfidat e ardhshme. Federata e boksit e Kosovës, sipas planprogramit të paraparë për  përgatitje bazike (malore) me boksierët cilësor të kombëtares së Kosovës, që janë të ndarë në 3 grupe, vazhdon me grupin e tretë. Përgatitjet  bazike fillojnë nga 19 – 30 korrik 2020, do të zhvillohen në lartësi mbidetare 1200-1700 metra në Brezovicë në ambient të hapur, ushtrime forcë,…

Read More >>

SHTYHET TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI”

Te nderuar sportsite, trajnere, zyrtare dhe dashamire te boksit, Siq po vëreni, Kosova po kalon valen e dytë të pandemisë me numer të shtuar të të infektuareve me Corona virusin Covid-19. Numri i të infektuarëve në baza ditore e ka kaluar 200 dhe ka tendence të rritjes.Nisur nga fakti se Federata e Boksit, ne rend të pare, e ka ruajtjen e shendetit te sportistëve, perkunder pergatitjeve te bera në teresi…

Read More >>

Turneu ndërkombëtarë “Lah Nimani” 18 Korrik 2020

Federata e Boksit e Kosovës, publikon listën e boksierëve pjespëamrrës në turneun ndërkombëtar “Lah Nimani”, që mbahet me 18 Korrik. “Boksierët e paraqitur për turneun “Lah Nimani “ që mbahet me 18 korrik në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë me fillim në ora 13:00 dhe besojmë një garë të mirë. Për shkak të situatës së pandemisë Cocid-19 pjesëmarrës do të jenë vetëm boksierët nga Shqipëria, Mali i Zi…

Read More >>

Federata e Boksit e Kosovës sot (e mërkure) ka mbajtur mbledhjen e rregullt të bordit

Federata e Boksit të Kosovës, në mbledhjen e saj mori disa vendime. “Bordi i FboxK, shqyrtoi disa pika dhe u morën disa vendime të rëndësishme:Rendi i ditës: 1. Rifillimi i garave gjithni duke respektuar këshillat e dalura nga OBSH,MSH dhe IKSHP.2. Analazi e përgatitjeve bazike të kombëtares së meshkujve dhe femrave.. 3.Nënshkrimi i memorandumit të FboxK dhe MKRS për vitin 2020.4. Të ndryshme! Vendimet e Bordit të FboxK 1. Bordi…

Read More >>

Kampionati botëror për të rinjtë (Youth) djemë dhe vajza në Poloni AIBA e shtyen në prill 2021

AIBA shtyu Kampionatin Botëror të rinjëve dhe të rejave (djem dhe vajza) 17-18 vjeqar-e,që ka qenë e paraparë të mbahet nga 02-09 nëntor 2020 në Kielce (Poloni), deri në vitin 2021 për shkak të krizës pandemike.Datat e reja të propozuara janë 10-24 Prill 2021.Propozimi i Komitetit Ekzekutiv është që sportistat pas kesaj faze fillestare të nisjes së përgaditjeve, për të pasar më shum kohë që sportristat të përgaditen maksimalisht për…

Read More >>

Shtyhen përgaditjet e Kombëtares së Kosovës në boks për femra

Federata e boksit e Kosovës në bisedë edhe me selektorin e kombëtares së femrave Besim Brahimi moren vendim qe të shtyhen pergaditjet bazike të kombëtares së Kosovës për femra për një kohë të pacaktuar.Kombetarja ka qenë e paraparë të zhvillojë përgaditjet me 15 qershor dhe për dy javë në Prevallë .FBOXK mori këtë vendim për shkak të përhapjes së virusit korona, vendosi t’i shtyjë përgaditjet me qëllim të ruajtjes së…

Read More >>