• Shpejtim Bajoku boksieri më i mirë i turneut të 23-të tradicional ndërkombëtar “Adem Jashari”
  • GJITHQKA GATI PËR TURNEUN NDËRKOMBËTAR  ”ADEM JASHARI”
  • Boksierët kosovarë fitojnë pesë medalje në turneun ndërkombëtar “Gongu i Artë”
  • Boksierët e Kosovës mësojnë rivalët në Shkup
  • KOSOVA ME 7 BOKSIERË NË TURNEUN NDËRKOMBËTAR “GONGU I ARTË” SHKUP  10-14.11.2021

SUKSES I BOKSIERËVE KOSOVAR NË ARENEN NDËRKOMBËTARE 5 MEDALJE DHE NJË TROFE

Kombetarja e Kosovës në boks arriti sukses të madh në turneun ndërkombëtar “Mustafa Hajrulahović Taljan” 22-27 shtator 202, duke fituar 5 medalje dhe 1 trofe. Në 86kg.Taulant Jakupi medalja e artë dhe trofeun si boksieri tekniku më i mirë, 75kg.Albulena Gubetini medalja e artë, 67kg.Loris Idrizi medalja e argjentë, 63.5kg.Drilon Arifi medalja e bronzët dhe 71kg.Patriot Behrami medalja e bronzët. Selektori Besim Brahimi u nda i kënaqur me boksin që…

Read More >>

Kampionati i Kosovës në Mitrovicë

Federata e Boksit e Kosovës ka bërë të ditur, se në ditët e para të tetorit do të mbahet Kampionati i Kosovës. “Kampionati Individual i Kosovës në boks mbahet nga 1 – 3 tetor në Mitrovicë për të gjitha grupmoshat. Në kampionat marrin pjesë klubet te cilat janë të regjistruara pran FBOXK dhe kanë bërë regjistrimin për vitin 2021, boksierët duhet të kenë regjistrimin në librezë garuese për vitin 2021…

Read More >>

BORDI I FEDERATES SË BOKSIT ZGJODHI SELEKTORET E PËRFAQESUESVE TË KOSOVËS NË BOKS

Pas konkursit të FboxK për selektor i hapur deri me 25 gusht, dje në mbledhjen e rregullt bordi i federatës së boksit zgjodhi selektorët e përfaqesueses së Seniorëve, të Rinjëve U18, Juniorëve U16, shkollarëve U14 ,dhe femrave.Në FboxK kanë konkuruar 6 kandidatë, 2 nga ata nuk i kanë përmbushur kriteret dhe 4 kanë qenë në garë për selektor.Pas votimit nga Bordi i FboxK janë zgjedhur:• Selektor për senior dhe të…

Read More >>

EDHE BOKSIERET(VAJZAT) E KOSOVËS UDHETUAN NË PËRGADITJE NË BREZOVICË

Nga sot me 30 gusht edhe boksierët (vajzat) e Kosovës udhëtuan në pergaditje të përbashkëta bazike në Brezovicë.Federata e boksit e Kosovës vazhdon sipas planprogramit të paraparë për përgaditje bazike të boksiereve të Kosovës para fillimit të garave kombëtare dhe ndërkombëtare të pjesës vjeshtore. 1.Alnera Brahimi- KB.”Gollaku” Prishtinë2.Anamaria Koni – KB.”Prizreni” Prizrenë3.Orinda Xhakli – k.B.“Nitro” Ferizaj4.Erinda Veliu KB .”Skender Salihu” Shtime”5.Liberta Haxholli – KB.”Dardanet” Prishtinë6.Albulena Gubetini- K.B.”Trepça89” Mitrovicë7.Suela Canolli –…

Read More >>

BOKSIERËT E KOSOVËS PËRGADITJET NË BREZOVICË

Nesër me 27 gushtë 2021 në ora 09h. boksierët e Kosovës të të gjitha grupmoshave udhëtojnë në përgaditje bazike në Brezovicë.Federata e boksit e Kosovës vazhdon sipas planprogramit të paraparë për përgaditje bazike të boksierëve të Kosovës para fillimit të garave të pjesës vjeshtore.Poashtu këto përgaditje janë të mirsëardhura për boksierët senior dhe të rinjë para garave ndërkombëtare që i presin në muajët në vijim: Kampionati Evropoian për Youth (17-18…

Read More >>

KOSOVA KTHEHET ME DY MEDALJE NGA KAMPIONATI EVROPIAN PËR SHKOLLAR (KADET)10-21 GUSHTË SARAJEVË (B.e H.)

Kosova mori pjesë me 2 boksier në 50kg.Rigon Demaku, në 66kg.Luan Morina dhe në 57kg.Suela Canolli ,në Kampionatin Evropian për shkollar dhe arriti sukses duke fituar 2 medalje të bronzit Luan Morina dhe Suela Canolli. Trajneri Faton Xhakli është i kënaqur me boksin që treguan boksierët tanë poashtu edhe me rezultatin që arriten boksierët tanë në mesin e 25 shteteve.Nga 25 shtete pjesëmarrëse vetëm 13 shtete arritën të stolisen me…

Read More >>

KAMPIONATI EVROPIAN PËR SHKOLLAR 10-21 GUSHT SARAJEVË (B.e H.)

Kosova siguroi dy medalje Luan Morina sonte në qerekfinale luftoi si luan dhe u kualifikua per gjysmëfinale dhe siguroi medaljen e bronzet.Sot me 17 gusht në ring u paraqiten: Në gjysmëfinale nga ora 15h. Suela Canolli bokson kundër boksieres nga Rusia Arina Pavlova. dhe pësoi humbje Suela Canolli edhe pse humbi ka siguruar medaljen e bronzët.Ndërsa nga ora18:00. në qerekfinale në luftë për medalje boksoi Luan Morina kundër boksierit Hungarez…

Read More >>

Federata e Boksit e Kosoves nga 09 – 25 gusht 2021 hap konkursin për selektor (Përzgjedhes) të boksit

SELEKTORI Neni 01. Selektori i reprezentacionit është person i kualifikuar profesionalisht dhe i aftë që drejt për së drejti të udhëheqë me punën profesioinale të reprezentacionit. Neni 02. Selektori- emërohet nga Bordi i FBOXK-së pas publikimit të konkursit publik . Selektori kryen detyrën e vet në cilësinë e personit që ka marrëdhënie pune me FBOXK. Përjashtim mund të jetë rasti kur personi e kryen këtë punë si veprimtari plotësuese me…

Read More >>

KAMPIONATI EVROPIAN PËR SHKOLLAR -SARAJEV (B. e H.) 10-21.GUSHT 2021

Ekipi i Kombëtares së Kosovës për Shkollar 2007-2008 (kadet ) me 10 gushtë udhëtoj në Kampionatin Evropian që mbahet me 10-21 gushtë 2021 në Sarajevë (B. e H.).Në ket kampionat do te marin pjese 40 shtete, Ekipi i Kosovës përfaqësohet nga : 50kg.Rigon Demaku,66kg.Luan Morina,57kg.Suela Canolli, trajneri Faton Xhakli dhe Gjyqtari Ndërkombëtar Latif Lato Demolli që do të ndaj drejtesin.

Read More >>

Shoqata e trajnerëve mbajti mbledhjen e rregullt

Sot me 08 gusht Shoqata e trajnerëve të boksit mbajti mbledhjen e rregullt, hapjen e bëri kryetari i shoqates Musli Zymberi ku i njoftoi të pranishmit se prezent në mbledhje janë, kryetari i FboxK Enver Krasniqi dhe sekretari Latif Demolli.Për pikat e rendit të ditës i njoftoi nënkryetarja e shoqates së trajnerëve Marigona Beadini, u diskutuan shumë tema para nisjes së garave vjeshtore, dhe për vendimet e Bordit të FboxK…

Read More >>