• Donjeta Sadiku e Shpejtim Bajoku, boksierët më të mirë të vitit 2021
  • KLUBI I BOKSIT “GOLLAKU” ORGANIZOI TURNEUN TRADICIONAL MEMORIAL “ISMET ASLLANI – PRAPASHTICA” 18.12.2021.
  • VAZHDOJN GARAT SIPAS KALENDARIT TE FBOXK
  • Federata e Boksit e Kosovës me tre bursistë për Lojërat Olimpike Paris 2024
  • MBLEDHJA E KOMISIONIT DISIPLINOR TË FBOXK

KOSOVA KTHEHET ME DY MEDALJE NGA KAMPIONATI EVROPIAN PËR SHKOLLAR (KADET)10-21 GUSHTË SARAJEVË (B.e H.)

Kosova mori pjesë me 2 boksier në 50kg.Rigon Demaku, në 66kg.Luan Morina dhe në 57kg.Suela Canolli ,në Kampionatin Evropian për shkollar dhe arriti sukses duke fituar 2 medalje të bronzit Luan Morina dhe Suela Canolli. Trajneri Faton Xhakli është i kënaqur me boksin që treguan boksierët tanë poashtu edhe me rezultatin që arriten boksierët tanë në mesin e 25 shteteve.Nga 25 shtete pjesëmarrëse vetëm 13 shtete arritën të stolisen me…

Read More >>

KAMPIONATI EVROPIAN PËR SHKOLLAR 10-21 GUSHT SARAJEVË (B.e H.)

Kosova siguroi dy medalje Luan Morina sonte në qerekfinale luftoi si luan dhe u kualifikua per gjysmëfinale dhe siguroi medaljen e bronzet.Sot me 17 gusht në ring u paraqiten: Në gjysmëfinale nga ora 15h. Suela Canolli bokson kundër boksieres nga Rusia Arina Pavlova. dhe pësoi humbje Suela Canolli edhe pse humbi ka siguruar medaljen e bronzët.Ndërsa nga ora18:00. në qerekfinale në luftë për medalje boksoi Luan Morina kundër boksierit Hungarez…

Read More >>

Federata e Boksit e Kosoves nga 09 – 25 gusht 2021 hap konkursin për selektor (Përzgjedhes) të boksit

SELEKTORI Neni 01. Selektori i reprezentacionit është person i kualifikuar profesionalisht dhe i aftë që drejt për së drejti të udhëheqë me punën profesioinale të reprezentacionit. Neni 02. Selektori- emërohet nga Bordi i FBOXK-së pas publikimit të konkursit publik . Selektori kryen detyrën e vet në cilësinë e personit që ka marrëdhënie pune me FBOXK. Përjashtim mund të jetë rasti kur personi e kryen këtë punë si veprimtari plotësuese me…

Read More >>

KAMPIONATI EVROPIAN PËR SHKOLLAR -SARAJEV (B. e H.) 10-21.GUSHT 2021

Ekipi i Kombëtares së Kosovës për Shkollar 2007-2008 (kadet ) me 10 gushtë udhëtoj në Kampionatin Evropian që mbahet me 10-21 gushtë 2021 në Sarajevë (B. e H.).Në ket kampionat do te marin pjese 40 shtete, Ekipi i Kosovës përfaqësohet nga : 50kg.Rigon Demaku,66kg.Luan Morina,57kg.Suela Canolli, trajneri Faton Xhakli dhe Gjyqtari Ndërkombëtar Latif Lato Demolli që do të ndaj drejtesin.

Read More >>

Shoqata e trajnerëve mbajti mbledhjen e rregullt

Sot me 08 gusht Shoqata e trajnerëve të boksit mbajti mbledhjen e rregullt, hapjen e bëri kryetari i shoqates Musli Zymberi ku i njoftoi të pranishmit se prezent në mbledhje janë, kryetari i FboxK Enver Krasniqi dhe sekretari Latif Demolli.Për pikat e rendit të ditës i njoftoi nënkryetarja e shoqates së trajnerëve Marigona Beadini, u diskutuan shumë tema para nisjes së garave vjeshtore, dhe për vendimet e Bordit të FboxK…

Read More >>

LATIF DEMOLLI ZGJEDHET SEKRETAR I PËRGJITHSHËM I FBOXK-SË

Latif Demolli është zgjedhur sekretar i përgjithshëm i Federatës së Boksit të Kosovës (FboxK). Demolli në këtë pozitë e zëvendëson Mehmet Bogujevcin, i cili ditë me parë doli në pension. “Më 5 gusht u mbajt mbledhja e rregullt e bordit të FboxK. Nder pikat e rendit të ditës ishte dhe zgjedhja e sekretarit të përgjithshëm të FboxK. Pas largimit të Mehmet Bogujevcit nga posti i sekretarit të FboxK, bordi unanimisht…

Read More >>

Donjeta bokson kundër anglezes në Lojërat Olimpike

Boksierja Donjeta Sadiku që përfaqeson Kosovën në Lojërat Olimpike Tokyo2020, meçin e parë do ta ketë me 27 korrik kundër boksieres nga Anglia Caroline Dubois.  Anglezja është një nder boksierët me të mira në Evropë,i cila ishte finaliste në kualifikimet në Paris. “Shpresojmë dhe besojmë që Sadiku do ta kalojë sfiden e parë dhe do të vazhdojë tutje për xhiiron e dytë ku e pret Rashida Shakilya Quante Ellis përfaqsuese e…

Read More >>

Çlirim Berisha – boksieri më i mirë i turneun ‘Ekrem Rexha – komandant Drini’

Klubi i boksit Prizreni organizon turneun  ndërkombëtar tradicional “Ekrem Rexha-komandant Drini”, në Palestrën e Sporteve “Prizren Arena” Prizren.  Në këtë aktivitet pos boksierëve të Kosovës pjesëmarrës ishin edhe boksierët nga Shqipëria.  Gjatë këtij turneut u demonstrua boks i mirë dhe cilësor me luftëra të mira. Juria profesionale bëri dhe përzgjedhjen e boksierëve më të mire të turneut.  Boksieri më i mirë: Çlirim BerishaTekniku më i mirë: Lorent Murati Çifti Luftarak:  Arden…

Read More >>