ARDIT DELIJAJ NË FINALE TË TURNEUT NDËRKOMBËTAR PRESTIGJIOZ “BOCSKAI ISTVAN”


Sot në gjysmënfinale Ardit Delijaj mundi bokserin nga Lituania Paulius zujevas 
Ardit delijaj filloj meqin duke boksuar teknikisht dhe me menquri krijoj epërsi në dy raundet e para edhe pse në raundin e tretë filloj të ndihet lodhja nga meqi i mëparshëm dhe filloj të ul kokën ku disa herë gjyqtari në ring nga hungaria e ndëshkoj me vërejtje interne e jo publike dhe raunda e tretë ishte me shkëmbime e grushtave nga të dy bokserët dhe në një meq jashtëzakonisht të barabart gjyqtarët shpallen fitues Ardit delijaj ku kishte krijuar epërsi në dy raundet e para.

Nesër në finale e pret një luft jashtëzakonisht e fort kundër bokserit nga Norvegjia Artjom kasparian i cili sonte mundi bokserin vendor nga Hungaria dhe shpresojm që Arditi do të jep gjithqka nga vetja dhe të na gëzoj me medaljen e Art.
Në finale drejëtsin do ta ndaj gjyqtari ndërkombëtar AIBA Latif Demolli.
Selektori Shefki Bogujevci u nda i kënaqur me boksin që tregoj Ardit Delijaj. Ky është një sukses i boksit Kosovarë që ka siguruar pjesëmarrjen në finalen të turneut i 63 me rradh” Bocskai Istvan” i cili është nder turnet më të forta në Evrop.