Donjeta Sadiku e Shpejtim Bajoku, boksierët më të mirë të vitit 2021

Në ceremoninë e ndarjes së çmimeve për boksierët më të mirë të vitit 2021 morën pjesë kryetari i Federatës së Boksit të Kosovës (FBK), kryetari i Komitetit Olimpik të Kosovës (KOK), përfaqësues nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit si dhe boksierë nga gjithë vendi.

Bajoku gjatë vitit 2021 rrëmbeu vendin e parë në disa gara vendore dhe rajonale, si ajo në turneun dyditor “Adem Jashari” në Prishtinë dhe Kampionati Ballkanik për seniorë i cili u mbajt në Zagreb të Kroacisë, ku ai u shpall kampion.

Tek, kategoria e boksierëve seniore, Donjeta Sadiku, e cila mori pjesë në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”, u shpall si boksierja më e mirë për vitin 2021.

Kreu i Federatës së Boksit, Enver Krasniqi tha se edhe pse në kohë pandemie, Federata ka arritur të përmbushë kalendarin e saj të garave ndërkombëtare dhe vendore.

“Arritja më e madhe ishte fitorja e dy medaljeve të arta, (Bashkim Bajoku, Shpëtim Bajoku) dhe dy të bronzta (Patriot Behrami dhe Besart Pireva) në Kampionatin ballkanik në Zagreb”, tha Krasniqi.

Federata e Boksit të Kosovës (FBK) në vitin 2021 ka zhvilluar gjithsej 15 gara ndërkombëtare dhe 13 kombëtare, ka marrë pjesë në tre kampionate evropiane, U22, U18 dhe U14 si dhe në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”.

Boksieri më i mirë –  SHPETIM BAJOKU
Trajneri më i mirë – BESIM BRAHIMI
Gjyqtari më i mirë – LATIF DEMOLLI
Punëtori sportivë – HALIL KURHASKU
Klubi më i mirë – K.B.”GOLLAKU”
BOKSIERI I VITIT 2021 SENIORËT
Bashkim Bajoku –  k.b.”Gollaku” Prishtinë
Patriot Behrami – k.b.”Gollaku” Prishtinë   
Remzo Mustafiç – k.b.”Diakonie Kosova” Mitrovicë   
Altin Shala – k.b.”Diakonie Kosova” Mitrovicë
Imer Mangjoli – k.b.”Trepca ” Mitrovicë    
Luar Aliu – k.b.”Fushë Kosovë”   
Ardian Seferi – k.b.”Diakonie Kosova” Mitrovicë   
Emir Saraçi – k.b.”Trepca ” Mitrovicë
Drilon Arifi – k.b.”Gollaku” Prishtinë
Eralb Berisha – k.b.”Prishtinë”
Shpend Kiki – k.b.”Kastrioti’ Ferizaj
       BOKSIERI  I VITIT 2021 Të Rinjë  – U 18
Loris Idrizi – k.b.”Nitro”Ferizaj. Boksieri me i mire
Lorent Muratik.b.”Besa” Pejë
Rilind Muriçi – k.b.”Besa” Pejë
Valon Demiri –  k.b.”Nitro” Ferizaj
Çlirim Berisha – k.b.”Prizren” Prizren
Arbnor Zeneli – k.b.” Trepça”Mitrovic
Dalmat Salihaj k.b.”S.Salihu” Shtime
Jeton Berisha – k.b.”Gollaku” Prishtin
Abit Osmani – k.b .”Fushe Kosovë”
Shpat Nuredini-k.b.”Kastrioti” Ferizaj
Muhamet Shahinaviç-k.b.”F.Kosovë”
                                                                                                                 
           BOKSIERI  I VITIT 2021  JUNIOR – U16
Taulant Jakupi– k.b.”Sport Center”Gjakovë boksieri më i mirë
Dion Konushevci – k.b.”Dardanët” Prishtinë   
Lek Juniku – k.b.”Sport Center ” Gjakovë
Elvir Mustafa – k.b.”Trepça 89” Mitrovicë
Ditjon Alshiqi – k.b. .”Dardanët” Prishtinë   
Donat Syla – k.b.”Drita” Gjilanë
Elis Bajrami – k.b.”Gjakova 137” Gjakovë
Rexhep Morina – k.b.”Dukagjini”Klin
Orges Murseli – k.b.”Kastrioti”Ferizaj
Behar Peshtreshi – k.b.”Treoça89” Mitrovicë
Planet Berisha – k.b.”Dukagjini”Klin
Armend Parduzi – k.b.”Kalaja” Vushtrri        
  
      BOKSIERI  I VITIT 2021  SHKOLLAR – U14
Luan Morina – k.b.”Drenas” Boksieri më i mirë
Altior Luma-  k.b.”Gollaku” Prishtinë
Lear Beka – k.b.”Kastrioti” Obiliç
Leonit Isufaj k.b.”Skender Salihu” Shtime
Rigon Demaku-k.b.”Gollaku” Prishtinë
Sylejman Koca – k.b. Trepça” Mitrovicë
Lumturim Xhoxhaj – k.b.”Prizren”  
    BOKSIERE E VITIT 2021
1).Donjeta Sadiku – Boksierja më e mirë-seniore
2).Alnera Brahimi – Boksierja më e mirë juniore U16
3).Suela Canolli –Boksierja më e mirë Shkollare U14
Albulena Gubetini – k.b.”Trepça89”
Anamaria Koni – k.b.”Prizreni” Prizrenë
Erinda Veliu-k.b.”Skender Salihu ” Shtime
Liberta Haxholli – k.b.”Dardanët ” Prishtinë
Altina Brahimi-k.b.”Gollaku” Prishtinë
Kosovjona Osmanaj- k.b.”Prizren”
Shkurte Ismajli – k.b.”Skender Salihu ” Shtime
Odesa Muharremi – k.b.”BB Kastrati” Rahovec
 
    SHPRESA E BOKSIT
Flori Tarani  – k.b.”Sport Center” Gjakovë
Ensar Badalli – k.b,”Prizren”
Isuf Basholli – k.b.”Vushtri”
Bedri Haxhija – k.b.“BB Kastrati” Rahovec
Endrit Jerliu – k.b.’Drita’ Gjilan  
      MIRËNJOHJE
Hajrulla Çeku – Minister (MKRS)
Ismet Krasniqi -Komiteti  Olimpik I Kosovës (KOK)
Daulina Osmani – z.ministre (MKRS) Fikret Shatri  (DSK)
 MIRËNJOHJE  PER KONTRIBUTIN E DHËNË
Dr. Agron Kamberi
Sylejman Voca
Nadir Shllaku
Agim Shala
Muharrem Gjocaj
Nezir Paçarizi
Arben Aliu
Besnik Asllani
Mentor Krasniqi  
  MIRËNJOHJE  
Leonit Gubetin  
               MEDIAT
Artan Muhaxhiri- Moderator
Radio Televizioni i Kosovës 
RTK
Kohavision
Klan Kosova
Kosova Press
Radio Kosova
Shpend Ahmeti – fotograf
Kosova Sot
Bota Sot Kemajl Goca
Koha Ditore  

Për shpalljen e më të mirëve është kujdesur komisioni në përbërje të:

Sylejman Voca

Fatmir Makolli

Besim Brahimi

Besnik Vranovci

Agim Shala

Moderator: Artan MUHAXHIRI