Kampionati botëror për të rinjtë (Youth) djemë dhe vajza në Poloni AIBA e shtyen në prill 2021

AIBA shtyu Kampionatin Botëror të rinjëve dhe të rejave (djem dhe vajza) 17-18 vjeqar-e,që ka qenë e paraparë të mbahet nga 02-09 nëntor 2020 në Kielce (Poloni), deri në vitin 2021 për shkak të krizës pandemike.
Datat e reja të propozuara janë 10-24 Prill 2021.
Propozimi i Komitetit Ekzekutiv është që sportistat pas kesaj faze fillestare të nisjes së përgaditjeve, për të pasar më shum kohë që sportristat të përgaditen maksimalisht për Kampionatit botëror dhe ky propozim u miratua.
“Para së gjithash, interesi i sportistëve tanë është përparësia jonë. Dhe unë mbroj nevojat e tyre për të qenë të shëndetshëm dhe të përgatitur mirë për garat kryesore të moshës së tyre. Shpresojmë që situata shëndetësore në botë të bëhet më e mirë, dhe Kielce mund të organizojë një kampionat të shkëlqyeshëm në prill 2021, “tha Presidenti i përkohshëm i AIBA, Dr. Mohamed Moustahsane.