Përfundoi Kampionati Evropian për kadet(shkollar)21-29 Maj në Albena (Bullgari).

KAMPIONATI EVROPIAN – ALBENA 2018.
Përfundoi Kampionati Evropian për kadet(shkollar)21-29 Maj në Albena (Bullgari).
Kosova arriti sukses të madhë duke siguruar 2 medalje, boksieret Kosovare 57kg.Lirie Mazreku dhe 63kg.Anamaria Koni u stolisen me medalje të bronzëta.
Ky është sukses i jashtëzakonshëm për Kosoven që në kët kampionat ka marë pjesë me 2 boksiere dhe 1 boksierë dhe ka arrit të marë 2 medalje ,që shumë shtete të mëdha me nga 13 deri në 20 boksierë dhe boksiere kanë mbetur pa medalje si Austria,Lituania,Latvia,Greqia,Kroacia,Mali i Zi ,Izraeli,Slovakia etj. ku pjesëmarës ishin 27 shtete dhe vetëm 12 shtete u stolisën me medalje ndërsa 15 shtete mbetën pa medalje.
Në 50kg.Beg Bushati edhe pse mbeti pa medalje tregoi performancë të mirë në kampionat Evropian.
Trajneri Votim Zaplluzhani u nda i kënaqur me formën dhe boksin që treguan boksieret tanë.
Drejtësinë në kët kampionat Evropian ndau edhe gjyqtari ndërkombëtar Latif Demolli.