• Shpejtim Bajoku boksieri më i mirë i turneut “Ismet Asllani – Prapashtica”
  • Boksierët përgatiten për sfidat e pranverës
  • SHUMË FTESA NË FBOXK PËR GARA NDËRKOMBËTARE
  • KOMBËTARJA E KOSOVËS NË BOKS VAZHDON PËRGADITJET NË DURRËS
  • KAMPIONATI INDIVIDUAL I KOSOVËS – SENIOR, YOTH U18

TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI”

Federata e boksit organizoj turneun ndërkombëtar tradicional i 12 me rradhe “Lah Nimani” me boksier të rinjë (youth 17-18 vjeqar) i cili u mbajte sot me 3 tetor në Pallatin e Rinisë Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë me fillim në ora 12:00. FboxK respektoj keshillat e dalura nga IKSHPK, M.SH, MKRS që në palestra të mbyllura mos të ketë më shumë se 50 persona (garues,trajner,delegate,mjek sportive etj.)turneu u zhvillua pa…

Read More >>

TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI”

Federata e boksit ka bërë të gjitha përgaditjet për organizimin e turneut ndërkombëtar “Lah Nimani” me boksier cilsorë të rinjë (youth 17-18 vjeqar) i cili do të mbahet me 03.10.2020 në Prishtinë. FboxK për shkak të pandemisë Covid 19 duke respektuar këshillat e dalura nga OBSH, MSH, dhe IKSHPK,për moslejimin e mbajtjes se garave në boks është detyruar që turneun ta shtyej 3 here.Me keshillat e reja nga data 26.09.2020…

Read More >>

PËRGADITJET E BOKSIEREVE (FEMRAVE) TË KOMBËTARES SË KOSOVËS NË DURRËS

Kombëtarja e Kosovës në boks (femrat) janë duke i zhvilluar përgaditjet speciale tekniko – taktike në Durrës nga 22 shtator – 02 tetor.Pas përgaditjeve bazike ( malore) po vazhdojn përgaditjet (taktike, teknike, sparingje, kondicion, qendrushmëri etj)në Durrës, para garave ndërkombëtare (turnet dhe kampionatet Europiane) që na presin në muajet në vijim.Pergaditjet po zhvillohen 3 herë në ditë, gjithnjë duke respektuar këshillat e dalura nga OBSH, MSH dhe IKSHP, gjithnjë duke…

Read More >>

SEMINARI PËR GJYQTARË, DELEGAT DHE MJEK SPORTIVË

Federata e boksit e Kosovës përkatësisht Shoqata e gjyqtarëve te boksit sot me 26.09.2020 mbajti seminarin dhe kollokfiumin (provimet) për gjyqtarë ,si dhe pranimin e 2 gjyqtarëve të rinje, si dhe seminarë për delegate dhe mjek sportive. Para fillimit të sezonit vjeshtor të garave në boks shoqata e gjyqtarëve mban seminarin dhe kollokfiumin (ripërtrirje të diturise, provime) për gjyqtarë të boksit që të jenë sa më të afte për gjykimin…

Read More >>

Kosova ftohet në dy gara ndërkombëtare

Federata e Boksit e Kosovës konfirmon pjesëmarrjen në dy turnet ndërkombëtarë. “Boksierët (meshkuj)  dhe boksieret (femrat) të Kombëtares së Kosovës në boks do të marrin pjesë në dy turnetë ndërkombëtarë në muajin tetor. 1.Turneu ndërkombëtar “Grand Prix” në Zagreb (Kroaci) 07 – 11 tetor 2020.2.Turneu ndërkombëtar “Balkan” në Botevgrad (Bullgari) 19 – 25 tetor 2020. Federata e Boksit e Kosovës vazhdon sipas plan-programit të paraparë me përgatitjen e kombëtares së…

Read More >>

SEMINARI DHE KOLLOKFIUMI PËR GJYQTARË,DELEGAT DHE MJEK SPORTIV

Federata e boksit e Kosovës përkatësisht Shoqata e gjyqtarëve të boksit me 26 shtator në Hotel “Sirius” në Prishtinë nga ora 12 :00 do të mbajë seminarin dhe kollokfiumin për gjyqtare, si dhe pranimin e 3 gjyqtarëve të rinj në SHGJK., si dhe seminari për delegate dhe mjek sportivë. “Para fillimit te sezonit vjeshtor te garave ne boks (shpresojmë se nga java e ardhshme do të lejohen organizimi i garave…

Read More >>

Ndihmohen dy klube të boksit të Kosovës

Federata e Boksit të Kosovës konfirmon se dy klube janë ndihmuar nga një bashkëatdhetarë zemër mirë. “Bashkëatdhetari dhe trajneri i boksit në diasporë i cili jeton dhe vepron në Zvicër dhe dëshiron të mbetet anonim ndihmoi dy klube të boksit KB Fushë Kosova dhe klubin e ri Dardanët. Ai i ka ndihmuar me rekuizita sportive të boksit. Kjo nuk është hera e parë që ndihmon klubet dhe premton se çdo…

Read More >>

NUK JEPET LEJA PËR TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI”

Federata e Boksit të Kosovës, përkundër përgatitjeve me kohë të organizimit të turneut ndërkombëtar “Lah Nimani”, i cili është paraparë të mbahej me 19-20 shtator në Prishtinë, anulon turneun për kohë të pacaktuar.FBoxK ka bërë kërkesë më 31 gusht 2020 në Ministrinë për Kulturë, Rini e Sport, për të marrë lejën e organizimit të turneut, gjithnjë duke zbatuar me përpikëri protokollet përkatëse të dala nga Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti…

Read More >>

TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI” PËR TË RINJË (YOUTH) 19-20.09.2020 PRISHTINË

Federata e boksit e Kosovës për shkak të pandemisë Covid19 është detyruar ta shtyej dy herë turneun ndërkombëtar “Lah Nimani” i cili ka qenë në kalendarin e garave për muajin maj, pastaj është shtyer për muajin korrik dhe tani FboxK ka caktuar daten 19-20 shtator 2020. Pasi qe në Europë dhe rajon kane filluar të mbahen garat në boks, federata Europiane EUBC ka përpiluar kalendarin e ri të garave ,dhe…

Read More >>

KOMBËTARJA E KOSOVËS NË BOKS VAZHDON PËRGADITJET NË DURRËS

Të hënën nga data 31 gushtë – 10 shtator boksierët e Kombëtares së Kosovës në boks (Senior dhe të rinjë – Youth 17-18 vjeqar) do të përgaditen në Durrës (Shqipëri)Federata e boksit e Kosovës vazhdon sipas planprogramit të paraparë për përgaditje e kombëtares së Kosovës në boksë.Pas përgaditjeve bazike (malore) me boksierët cilsor të kombëtares së Kosovës seniorë dhjetë rinjë (Youth) 17-18 vjeqar vazhdon përgaditjet (taktike, teknike, sparingje, kondicion, qendrushmeri etj)në…

Read More >>