KOSOVA ME 4 BOKSIER DHE 1 BOKSIERE NË TURNEUN E “ARTË” NDËRKOMBËTAR “STRANDJA” Sofia, Bullgari 

February 18, 2023

Ekipi i Kosovës në boks nesër udhëton në Bullgari që të marr pjesë në turneun më të madhin ndërkombëtar në kalendarin e federatës botërore IBA “ STRANDJA” i 74 me rradhë që do të mbahet nga 20 deri më 26 shkurt 2023 në Sofje të Bullgaris. Kosova përfaqësohet me medalisten botërore boksieren 60kg.Donjeta Sadiku dhe boksierët: 54kg.Bashkim Bajoku, medalistin e Lojrave Mesdhetare 63.50kg.Shpetim Bajoku, 67kg.Loris Idrizi, 71kg.Patriot Behrami, selektorët Besim…

Read More >>

Shpëtim Bajoku fitues i turneut “Pavarësia 2023”

February 13, 2023

Federata e Boksit të Kosovës (FboxK) edhe këtë vit organizoi turneun tradicional ndërkombëtar “Pavarësia”. Edicioni i 15-të me radhë i këtij turneu u zhvillua në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, ku pjesëmarrës ishin boksierë nga Kosova, Zvicra, Shqipëria, Sllovenia dhe Maqedonia e Veriut. Turneu “Pavarësia” prodhoi spektakël dhe meçe tejet të bukura për adhuruesit e boksit, ku në fund u ndanë çmimet për boksierin më të mirë të…

Read More >>

Mbledhja e Bordit të FboxK me trajnerë, gjyqtarë dhe delegat

February 7, 2023

Bordi i Federates së boksit organizoi një mbledhje të përbashket me trajner, gjyqtarë dhe delegate, u diskutua për fillimin e mbar të garave në vitin 2023, dhe u morën disa vendime. VENDIMET: 1.Turnet e boksit-obligative sigurimi në palester (policor, privat ). 2.Çdo klub të ketë obligative listat e gjyqtarëve dhe delegatëve. 3.Në këndin e ringut mund të jenë vetëm trajnerët me licencë të trajnerit. 4.Nuk ka komunikim trajner dhe gjyqtar…

Read More >>

FEDERATA E BOKSIT E KOSOVËS NË KATEGORIN “A”

January 31, 2023

Fal punës dhe rezultateve të vitit 2022 Federata e Boksit kategorizohet në kategorin “A”. KOK ka mbyllur procesin e kategorizimit të sporteve, sportistëve dhe trajnerëve për vitin 2023. Më poshtë mund të shihni listën e federatave të kategorisë A. Kategorisë A i është shtuar boksi.

Read More >>

SEMINARI DHE KOLLOKFIUMI PËR GJYQTARË, DELEGAT TË BOKSIT

January 15, 2023

Federata e boksit e Kosovës përkatësisht Shoqata e gjyqtarëve të boksit me 14.01.2023 organizoj seminarin dhe kollokfiumin për gjyqtarë dhe delegate. Para fillimit të sezonit pranveror të garave në boks, shoqata e gjyqtarëve mban seminarin dhe kollokfiumin (ripërtrirje të diturise) për gjyqtarë të boksit që të jenë sa më të aftë për gjykimin real dhe drejtimin e meqeve gjatë sezonit pranveror. Ky seminar ishte me rëndësi për arsye të ndryshimit…

Read More >>

SEMINARI DHE KOLLOKFIUMI PËR GJYQTARË, DELEGAT DHE MJEK SPORTIV 

January 13, 2023

Federata e boksit e Kosovës përkatësisht Shoqata e gjyqtarëve të boksit me 14.01.2023 në lokacionet e MASHTI në Prishtinë nga ora 14:00 do të organizoj seminarin dhe kollokfiumin për gjyqtare, si dhe pranimin e 4 gjyqtarëve të rinjë në SH.GJ.K., dhe seminari për delegate dhe mjek sportivë. Para fillimit të sezonit pranveror të garave në boks, shoqata e gjyqtarëve mbanë seminarin dhe kollokfiumin (ripërtrirje të diturise) për gjyqtarë të boksit…

Read More >>

VITI MË I MIRË I BOKSIT KOSOVAR

December 29, 2022

Federata e boksit e Kosovës përmbyll vitin kalendarik për vitin 2022 me suksese të mëdha duke fituar 5 medalje të bronzta dhe duke bërë historin e pasluftës me medalje botërore, evropiane dhe mesdhetare. Medalja e bronztë botërore(Turqi) dhe e bronztë Evropiane(Mali I Zi) nga Donjeta Sadiku, medalje e bronztë mesdhetare(Algjeri) nga Shpetim Bajoku, dhe dy medalje të bronzta Evropiane U18 (Bullgari) nga Taulant Jakupi dhe Donat Syla. Medalje dhe kupa…

Read More >>

Ekipi i Kosovës në boks udhëton nesër drejt Bullgarisë

December 8, 2022

Ekipi i Kosovës në boks do të udhëtojë nesër drejt Bullgarisë për Ligën Nacionale “Gala Mramje” që është organizuar nga Federata Bullgare e Boksit. Me këtë turne ekipi jonë i boksit do të përmbyll garat për vitin kalendarik 2022, ndërsa Kosovën do ta përfaqësoj boksieri, Shpejtim Shabani. Në kuadër të kësaj mbrëmjeje do të boksojnë ekipi i Tigrave dhe ekipi i Ujqërve, ku në këtë të fundit merr pjesë boksieri…

Read More >>