• Presidenti i Komitetit Olimpik të Kosovës (KOK), Ismet Krasniqi ka pritur sot drejtuesit e Federatës së Boksit të Kosovës
  • Turneu ‘Lah Nimani’ me 8-9 maj
  • Kosova kthehet me tri medalje nga Bullgaria
  • Turneu ndërkombëtar “EMIL JECHEV” 08-14 mars Sofia Bullgari
  • Enver Krasniqi kryetar i ri i Federatës së Boksit të Kosovës

Ndihmohen dy klube të boksit të Kosovës

Federata e Boksit të Kosovës konfirmon se dy klube janë ndihmuar nga një bashkëatdhetarë zemër mirë. “Bashkëatdhetari dhe trajneri i boksit në diasporë i cili jeton dhe vepron në Zvicër dhe dëshiron të mbetet anonim ndihmoi dy klube të boksit KB Fushë Kosova dhe klubin e ri Dardanët. Ai i ka ndihmuar me rekuizita sportive të boksit. Kjo nuk është hera e parë që ndihmon klubet dhe premton se çdo…

Read More >>

NUK JEPET LEJA PËR TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI”

Federata e Boksit të Kosovës, përkundër përgatitjeve me kohë të organizimit të turneut ndërkombëtar “Lah Nimani”, i cili është paraparë të mbahej me 19-20 shtator në Prishtinë, anulon turneun për kohë të pacaktuar.FBoxK ka bërë kërkesë më 31 gusht 2020 në Ministrinë për Kulturë, Rini e Sport, për të marrë lejën e organizimit të turneut, gjithnjë duke zbatuar me përpikëri protokollet përkatëse të dala nga Ministria e Shëndetësisë dhe Instituti…

Read More >>

TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI” PËR TË RINJË (YOUTH) 19-20.09.2020 PRISHTINË

Federata e boksit e Kosovës për shkak të pandemisë Covid19 është detyruar ta shtyej dy herë turneun ndërkombëtar “Lah Nimani” i cili ka qenë në kalendarin e garave për muajin maj, pastaj është shtyer për muajin korrik dhe tani FboxK ka caktuar daten 19-20 shtator 2020. Pasi qe në Europë dhe rajon kane filluar të mbahen garat në boks, federata Europiane EUBC ka përpiluar kalendarin e ri të garave ,dhe…

Read More >>

KOMBËTARJA E KOSOVËS NË BOKS VAZHDON PËRGADITJET NË DURRËS

Të hënën nga data 31 gushtë – 10 shtator boksierët e Kombëtares së Kosovës në boks (Senior dhe të rinjë – Youth 17-18 vjeqar) do të përgaditen në Durrës (Shqipëri)Federata e boksit e Kosovës vazhdon sipas planprogramit të paraparë për përgaditje e kombëtares së Kosovës në boksë.Pas përgaditjeve bazike (malore) me boksierët cilsor të kombëtares së Kosovës seniorë dhjetë rinjë (Youth) 17-18 vjeqar vazhdon përgaditjet (taktike, teknike, sparingje, kondicion, qendrushmeri etj)në…

Read More >>

EDHE 4 FTESA NË FBOXK PËR GARA NDËRKOMBËTARE

Sot në zyret e FboxK kanë arritur edhe 4 ftesa për pjesëmarrje në turnet ndërkombëtare.Një Ftesë nga Federata e Sërbisë për turneun ndërkombëtar “DOREZA E ARTE” 05-12 tetor 2020 Suboticë,Një ftesë nga Kroacia turneu ndërkombëtar “GRAND PRIX” Zagreb 07 -11. Tetor 2020.Dy ftesa nga Federata e Bellorusisë Turneu ndërkombëtar “MEMORY OF MASTERS OF SPORT” 12 – 16 tetor 2020 Minsk për të rinjë 17-18 vjeqar, dhe turneu ndërkombëtar “MEMORIAL V.LIVENtSEV”…

Read More >>

Kalendari i Garave i FBoxK-së, Gusht – Dhjetor 2020

Shumë ftesa për gara ndërkombëtare në FboxK Edhe pse i gjithë globi përballet me pandeminë COVID-19, shumë Federata Evropiane të boksit kanë filluar përgaditjet për fillimin e garave ndërkombëtare nga muaji shtator.Në adresën e FboxK kanë arritur shumë ftesa për pjesëmarje në gara ndërkombëtare (Turne dhe Kampionate Evropiane, Botërore).FboxK ka adaptuar kalendarin e garave sipas ndryshimeve dhe sipas udhëzimeve të Federatës Europiane EUBC. Lusim klubet e boksit të Kosovës nëse…

Read More >>

Nga sot boksierët e moshës 17-18 vjeçare të Kombëtares së Kosovës filluan përgatitjet në Brezovicë.

Boksierët e Kombëtares së Kosovës po përgatiten në Brezovicë, për sfidat e ardhshme. Federata e boksit e Kosovës, sipas planprogramit të paraparë për  përgatitje bazike (malore) me boksierët cilësor të kombëtares së Kosovës, që janë të ndarë në 3 grupe, vazhdon me grupin e tretë. Përgatitjet  bazike fillojnë nga 19 – 30 korrik 2020, do të zhvillohen në lartësi mbidetare 1200-1700 metra në Brezovicë në ambient të hapur, ushtrime forcë,…

Read More >>

SHTYHET TURNEU NDËRKOMBËTAR “LAH NIMANI”

Te nderuar sportsite, trajnere, zyrtare dhe dashamire te boksit, Siq po vëreni, Kosova po kalon valen e dytë të pandemisë me numer të shtuar të të infektuareve me Corona virusin Covid-19. Numri i të infektuarëve në baza ditore e ka kaluar 200 dhe ka tendence të rritjes.Nisur nga fakti se Federata e Boksit, ne rend të pare, e ka ruajtjen e shendetit te sportistëve, perkunder pergatitjeve te bera në teresi…

Read More >>

Turneu ndërkombëtarë “Lah Nimani” 18 Korrik 2020

Federata e Boksit e Kosovës, publikon listën e boksierëve pjespëamrrës në turneun ndërkombëtar “Lah Nimani”, që mbahet me 18 Korrik. “Boksierët e paraqitur për turneun “Lah Nimani “ që mbahet me 18 korrik në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë me fillim në ora 13:00 dhe besojmë një garë të mirë. Për shkak të situatës së pandemisë Cocid-19 pjesëmarrës do të jenë vetëm boksierët nga Shqipëria, Mali i Zi…

Read More >>

Federata e Boksit e Kosovës sot (e mërkure) ka mbajtur mbledhjen e rregullt të bordit

Federata e Boksit të Kosovës, në mbledhjen e saj mori disa vendime. “Bordi i FboxK, shqyrtoi disa pika dhe u morën disa vendime të rëndësishme:Rendi i ditës: 1. Rifillimi i garave gjithni duke respektuar këshillat e dalura nga OBSH,MSH dhe IKSHP.2. Analazi e përgatitjeve bazike të kombëtares së meshkujve dhe femrave.. 3.Nënshkrimi i memorandumit të FboxK dhe MKRS për vitin 2020.4. Të ndryshme! Vendimet e Bordit të FboxK 1. Bordi…

Read More >>